Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Modellervoksens historie

Kategori: Fantasien - Generelt - Modellering - modellervoks

Beskrivelse: Søge du oplysninger om Modelleringsvoksens historie. Modellervoks der er især velegnet til børn hel ned til 2 års alderen, da det er let at arbejde med. 


Modellering

Modellervoks kategorisere jeg under modellering. Men hvad er modellering? Modellering dækker over mange materialer. Jeg vil ikke komme dybere ind på det her, men henvise til et anden sted på min hjemmeside. 
Modellering - hvad er det?

Historie

Modellervoks blev opfundet fordi en britisk kunstlærer ønskede en ikke-tørring ler. Det skulle hjælpe hans studerende, når de lavede skulptur.  
 

Fantasien sættes igang?

Modellervoks er god til de kreative aktiviteter. Den er god for finmotoriken, da der kan arbejdes med ganske fine detaljer. Det er kun spørgsmål om barnets kreativitet og evner til at skabe fine detaljer. Børn har måske nemmere ved at skabe dyr og ting ud af ler end sætte sig ned og tegne. 

 

Fordele

Ingen farvelægning

Når børn tegner en tegning, så vil de efterfølgende ønske at farvelægge tegningen. Det behøver de ikke her. Der findes modellervoks i mange farver. 
 

Tid

Børn har med at have svært ved ting der tager tid. 1, 2, 3 så har børnene skabt et eller andet med modellervoksen. 

Ulemper

Når børnene er færdig med at lege med modellervoksen, så er de voksne nød til at pille figurene fra hinanden. Børnene har svært ved at sortere eller forstå, at det kan være nødvendigt at dele figurene op i deres rigtige farver igen. De skal have en hvis alder, før de kan forstå og efterfølgende gøre det. 

Hvis børn ikke kan få fremskabt den eller de dyr, som de har forventet, så klemmer de modellervoksmodellen sammen.

De kan også måske ønsker om at lave en hel zoologisk have, og mister tålmodigheden.   

Små børn bør kun arbejde med 1 farve ad gangen. 

Siden er opdateret den 14-08-2023