Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Papmache - Grundform

Kategori: Fantasien - Kreative hobby ideer - Hobby - Papmache - Grundform

Beskrivelse: Papmachen grundform af selve skabelonen eller skellettet som i starten daner den endelige figur eller ting. 

Vi er enig om at det er nødvendigt at have en form for papmachegrundform. Grunden er at papmachebyggematerialet er avispapir med mere. Det er et meget blødt materiale og endnu mere blød når det bliver gjort våd af limmaterialet. Derudover fylder det som udgangspunkt ikke meget. 
 

Valg af materialet til grundformen

Med grundform mener jeg den form som vores projekt arbejdes ud fra, i form af en skabelon.
Det kan være:

Opbygning af grundformen

Ovenover er der listet en række materialer op, som vores projekt arbejdes ud fra. Disse materialer kan bruges:

Ved opbygning af grundformen med flere materialer

Lige så snart det er nødvendigt at anvende flere materialer, vil der opstå et behov for at kunne fastholde disse i samme position gennem hele projektet. 
Dertil kan det måske være nødvendigt med bindemiddel.
Disse bindemiddel kan være: Ønsker du eksempelvis at bygge skabelonen op af 2 eller flere balloner, så er det vigtigt at beklæde alle ballonerne først. Grunden er at balloner er meget letter at arbejde med når de ikke er så glatte. Husk også lige at være forsigtige, da de kan risikere at springe. 
 

Beklædning af skabelonen


Her anvendes papmache- teknikken
 

Formtilpasninger?

Men disse materialer kan også være med til at formtilpasninger. Det vil sige at ønsker at der skal arbejdes med detaljer. Det kan være snore eller ståltråd til at skabe indsnævninger eller indadgående detaljer. Med indadgående detaljer mener jeg strammer sammen omkring midten på et ben og dermed kan fremskabe et knæ ved hjælp af 2 indadgående indsnævninger. 

Tale vi om udadgående er det samme at tillægge noget materiale til vores skabelon, skelet eller grundfform. Det kan eksempelvis være øre eller et knæ.
2 ører kan vi skabe ved at forme et stykke pap eller karton som oval cirkel og efterfølgende dele den i 2. Det kan også være en firkant delt på midten til 2 trekanter. 
Et knæ kan også skabes af en udadgående detalje. Det vil der med sige at vi tilføjere eksempelvis mere byggemateriale midt på benet. Dermed fremstår der en bule, som kunne udgør et knæ. For at fremme denne proces kan vi evt. ligge et eller flere mindre rundt stykke pap eller karton. Det kan naturligvis også være et stykke pap eller karton, som bliver bukket og dermed hurtigere opnår vi at skabe en bulede detalje. 

Æggebakker kan anvendes om en udadgående detalje. Her tænker jeg evt. ben og trune på en gris. Skulle en enkelt være for lidt til ben kan vi naturligvis sætte æggebakkerne sammen 2 og 2 og dermed skabe nogle længere ben. 


 

Siden er opdateret den 18-08-2023