Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Skrabe billeder - opskrift på hjemmelavet

Kategori: Fantasien - Børneopskrifter - Skrabe billeder

Beskrivelse: Med skrabe billeder er det noget som jeg kender fra min barndom. Det er et form for trylleri. Når du skraber i det øverste sorte lag, så bliver farvene synlige som gemmer sig nedenunder. 

 

Kan købes i butikker - som her kan vi også selv lave dem.

Du skal brug

Farvekridt

Karton

Opvaskemiddel

Sort farve

Pensel

Clips

Arbejdsmetode

1. Mal med forskellige farvet oliekridt på et stykke karton eller kunstpapir indtil det er helt dækket.

2. Bland et par dråber opvaskemiddel med den sorte farve oliekridt og overmal kortet lad det tørre. Grunden til at du skal blande lidt opvaskemiddel i den sorte farve er at du skal have en farve eller maling som skal være lidt mere fed i det.  

3. Skrab din tegning med en åbnet clips. Farverne under vil komme frem. En negl kan selvfølgelig også bruges men neglene vil ikke se så pæne ud bagefter. 

Tips! Du kan eventuelt farve med sølv eller guldfarver. Det vil nok give et mere skindende resulatet.

Noget andet tips kan måske være at du tegner en tegning eller tager et kopi fra en malebog. Måske ikke alt for stort men så hellere mere deltaileret. I tilfælde at du ikke har kalkerpapir. Start med at vende kopien på hovedet så bagsiden vender opad. Nu tegner du tegningen op med blyant. Når det er gjort så vender du tegningen igen om. Læg nu tegningen ovenpå kartonarket som du vil bruge til dit skrabemotiv. Nu tegner du så stregerne op igen - måske med kuglepen. Så er du sikker på at du har været over alle stregerne. Når du er færdig - fjerner du papiret og du vil se at du har kopieret billedet over på kartonnen. Dernæst maler du billedet i de ønskede farver. Husk at stregen rundt hele billedet skal ikke være sort. Sørg nu for at inden du maler med den sorte oliemaling at du lige får markeret kartonens 4 hjørner på dit kopi af billedet. Så er det tid til at farve hele kartonen sort. DET ER VIGTIGT AT DU begynder med at ridse billedet op inde fra midten og ikke rundt langs kanten. Grunden er den at du så står tilbage med kun omridset af dit billed og næsten umuligt at ridse de næste streger.

Jeg vil nok senere komme med en lille billedserie som uddyber dette tips.

Siden er opdateret den 21-08-2023